zondag 15 mei 2011

De eerste schreden...


Inmiddels is het alweer 3 weken geleden dat ik afscheid nam van het Nationaal Archief om voor mijzelf te gaan beginnen. De eerste week voelde niet eens als vakantie, wat ik wel had verwacht. Het gaf meer het gevoel dat je vroeger had als je voor een proefwerk- of tentamenweek thuis was om te leren. Vrij zijn terwijl anderen druk bezig zijn en het gevoel dat jij eigenlijk ook van alles moet doen- maar nu nog even niet.


De week erop verliep al totaal anders. Ik had toegezegd op een seminar iets te vertellen over sociale media, dus naast die presentatie moesten die website en visitekaartjes er nu toch echt gaan komen. Dat betekent nadenken en vooral veel prutsen met logo en huisstijl. Her en der op internet moesten mijn profielen en C.V. nog worden aangepast. De eerste gesprekken met potentiƫle opdrachtgevers en samenwerkingspartners vonden plaats en een eerste offerte kon de deur uit. En zo rol je in twee weken bijna geruisloos je nieuwe leven in. Afgelopen week heb ik zelfs mijn eerste (bescheiden) opdracht al afgerond.

Het leukste aan het zelfstandig ondernemerschap is dat je alles 100 % zelf mag en kunt bepalen. Hoe je briefpapier eruit gaat zien, wat je business case gaat zijn, welke richtlijnen je jezelf oplegt in je 'tone of voice', hoe je je offerte opstelt. En eigenlijk is zzp'en Het Nieuwe Werken in optima forma: wat je waar, wanneer en hoe doet bepaal je helemaal zelf. Het is het eindresultaat dat telt.

Het lastige is dat er zoveel te doen en te bedenken is-  en dat het ook zo leuk is om mee bezig te zijn. Het liefst zou ik alles tegelijk doen, maar dat kan natuurlijk niet. Voor de mensen die zich zorgen maakten of ik mijn urencriterium voor de Belastingdienst wel zou halen dit jaar: Don't worry! Met de werkweken die ik op dit moment maak, moet dat fluitend gaan lukken. :)

Plaatje: het logo van mijn bedrijf. Met dank aan Bill. :) 

7 opmerkingen:

Christian zei

Het logo is alvast erg mooi - lekker fris, passend bij een nieuw begin! :-)

Petra1010 zei

Dank je Chris. Ben er ook erg blij mee. Aan het logo zal het dus waarschijnlijk niet liggen. ;)

Ingmario zei

Mooi hoor!
(Ben ook erg benieuwd naar je "zakelijke" site, die zit nog achter een wachtwoord zag ik vanavond (maar staat wel al bij de GO op de site))

Petra1010 zei

@Ingmar: ik ben ook erg benieuwd naar mijn zakelijke site.. moet m deze week nog maken namelijk. :D Maar het is wel goed dat je het zegt, ik zal m morgen even laten doorverwijzen naar mijn about.me pagina- dan staat er in ieder geval iets!

Sonnetje zei

Tip: pas de 'about me' op deze site nog ff aan. Met 'n linkje naar je zakelijke site wellicht?

FotograficaNA zei

Leuk dat je ons op de hoogte houdt van je ervaringen in het ZZP-bestaan!
Mooi logo, ik ben benieuwd naar je website!

Sonnetje zei

Zeg P, die eerste schreden zijn allang gevolgd door vele andere... '-)