dinsdag 15 juni 2010

Prettig gesprek

 In september gaat in het Nationaal Archief de laatste groep 23-Archiefdingers van start, en daar zit een aantal mensen bij die nog niet op alle vlakken even vaardig is met pc en internet. Om ervoor te zorgen dat zij tijdens de cursus niet vooral bezig zijn met het uitvinden hoe hun browser werkt, willen wij voorafgaand aan de cursus een stoomcursus Internetvaardigheden aanbieden.

In dat kader heb ik zojuist kennisgemaakt met Ed en Judith van de Haagse openbare bibliotheek. Zij bieden een aantal basiscursussen computergebruik en internet aan, en coördineren ook de 23 dingenopleiding binnen de Haagse bibliotheek. We spraken over de mogelijkheid om de inhoud van die basistrainingen te gebruiken om een twee dagdelen durende voorloopcursus van de 23-archiefdingen op te zetten. Dat zag er veelbelovend uit, ik ben nieuwsgierig naar hun aanbod volgende week.

Uiteraard spraken we ook even over de 23 dingen en wisselden we ervaringen uit over hoe het door cursisten wordt opgepakt, welke aandachtspunten er zijn en welke gevolgen het heeft voor de organisatie. Opvallend toch, hoe groot de overeenkomsten zijn tussen ons beider organisaties op eigenlijk alle punten. Dat wist ik natuurlijk wel, maar het blijft stiekem toch steeds verrassend om te ontdekken tijdens zo'n (prettig) gesprek. 

Geen opmerkingen: